جبتلكم النهاردة البط بطريقتى
ومعاها كمان لسان عصفور بالكبد والقوانص
وكمان صينية بطاطس نى فى نى بس ممتازة
مقادير البطة
بطاية مناسبة فى الحجم
3 حبات بصل للحشو
وطبعا نبشرهم ونتبلهم بالملح والفلفل
ونفركهم كويس مع بعض لحد منزل مية البصل
بعد ما نظف البطة كويس وننقعها نشطفها
ونحشيها بالبصل ولو حبة تحشيها بالكبدة
والقنصة ممكن بس انا استخدمتهم مع لسان العصفور
وهقولكم الطريقة
بعد كدة نجهز الحلة اللى هنسوى فيها ونحط
فيها ملعقة زيت وفصين حبهان ومستكة
ولو مفيش ممكن تستخدمى فصين ثوم مدقوق
وبعدين تشوحى فيهم البطة
بعد كدة
نضيف المية وورق اللاورا
والملح والفلفل ونغطى عليها لحد ما تستوى
بعد كدة دخلتها الفرن علشان تحمر
هنا بعد ما خرجت من الفرن
بعد كدة قدمتها مع الرز
ولسان العصفور بالكبد والقوانص وصنية البطاطس
صينية البطاطس
شرائح بطاطس
وفلفل اخضر وبصل مقطع شرائح
وكام فص ثوم
ونحطهم مع بعض بالتبادل فى صينية فرن
ونحط عليهم عصير الطماطم
وملح وفلفل وملعقة سمن او زيت
وندخلها الفرن او على البوتجاز من فوق
وعادة باعملها فوق وممكن بعد كدة ادخلها الفرن
شوية
دلوقتى مع لسان العصفور
طبعا حمرت لسان العصفور وسبتة فى جمب
قطعت الكبدة والقنصة قطع صغيرة
وبشرت بصلة وحمرتها شوية
وبعدين حطيت عليها الكبدةوالقنصة وقلبتهم
مع بعض وسبتهم لحد ما استوو وحطيت مية تكفى لسوا
لسان العصفور
وبعدين حطيت لسان العصفور وهديت النار
وكل شوية
اقلب لحد ما استوى
ومعاها كمان لسان عصفور بالكبد والقوانص
وكمان صينية بطاطس نى فى نى بس ممتازة
مقادير البطة
بطاية مناسبة فى الحجم
3 حبات بصل للحشو
وطبعا نبشرهم ونتبلهم بالملح والفلفل
ونفركهم كويس مع بعض لحد منزل مية البصل
بعد ما نظف البطة كويس وننقعها نشطفها
ونحشيها بالبصل ولو حبة تحشيها بالكبدة
والقنصة ممكن بس انا استخدمتهم مع لسان العصفور
وهقولكم الطريقة
بعد كدة نجهز الحلة اللى هنسوى فيها ونحط
فيها ملعقة زيت وفصين حبهان ومستكة
ولو مفيش ممكن تستخدمى فصين ثوم مدقوق
وبعدين تشوحى فيهم البطة
بعد كدة
نضيف المية وورق اللاورا
والملح والفلفل ونغطى عليها لحد ما تستوى
بعد كدة دخلتها الفرن علشان تحمر
هنا بعد ما خرجت من الفرن
بعد كدة قدمتها مع الرز
ولسان العصفور بالكبد والقوانص وصنية البطاطس
صينية البطاطس
شرائح بطاطس
وفلفل اخضر وبصل مقطع شرائح
وكام فص ثوم
ونحطهم مع بعض بالتبادل فى صينية فرن
ونحط عليهم عصير الطماطم
وملح وفلفل وملعقة سمن او زيت
وندخلها الفرن او على البوتجاز من فوق
وعادة باعملها فوق وممكن بعد كدة ادخلها الفرن
شوية
دلوقتى مع لسان العصفور
طبعا حمرت لسان العصفور وسبتة فى جمب
قطعت الكبدة والقنصة قطع صغيرة
وبشرت بصلة وحمرتها شوية
وبعدين حطيت عليها الكبدةوالقنصة وقلبتهم
مع بعض وسبتهم لحد ما استوو وحطيت مية تكفى لسوا
لسان العصفور
وبعدين حطيت لسان العصفور وهديت النار
وكل شوية
اقلب لحد ما استوى
الإثنين 09 فبراير 2015, 12:11 am من طرف عباس الجبوري
» تهنئة جيش رجال الطريقة النقشبندية لجلالة الملك سلمان بن عبد العزيز آل سعود بمناسبة مبايعته ملكا للمملكة العربية السعودية
الخميس 29 يناير 2015, 12:23 am من طرف عباس الجبوري
» عاجل ... المجلة النقشبندية العدد الحادي و التسعين والتي صدرت حديثا
الجمعة 16 يناير 2015, 11:57 pm من طرف عباس الجبوري
» عاجل .. تم اصدار العدد التسعون للمجلة النقشبندية
الأربعاء 07 يناير 2015, 12:28 pm من طرف عباس الجبوري
» بيان جيش رجال الطريقة النقشبندية بصدد استدعاء بعض الفصائل وشيوخ عشائر إلى واشنطن
الخميس 04 ديسمبر 2014, 6:14 am من طرف عباس الجبوري
» تصريح الناطق الرسمي لجيش رجال الطريقة النقشبندية ونفيه لما ورد في بيان لجبهة جديدة غير معروفة بتأريخ 22\10\2014
الجمعة 24 أكتوبر 2014, 1:43 am من طرف عباس الجبوري
» تصريح الناطق الرسمي لجيش رجال الطريقة النقشبندية بصدد جرائم الحكومة الطائفية بحق شعبنا العراقي وأمتنا العربية الإسلامية بتأريخ 24-8-2014
الأربعاء 27 أغسطس 2014, 1:52 am من طرف عباس الجبوري
» بيان رقم (35) انتفاضة أحرار العراق 28 شوال 1435 هـ الموافق 24 آب 2014م
الأربعاء 27 أغسطس 2014, 1:06 am من طرف عباس الجبوري
» بيان صادر من المجلس العسكري لثوار عشائر ألبو بدران بتاريخ 15 اب 2014
الثلاثاء 19 أغسطس 2014, 1:33 am من طرف عباس الجبوري